Forsikring

Nedenstående er er udtræk fra aes.dk


Vikarer er omfattet af arbejdsskadeloven

Vikarer, der er ansat ved et vikarbureau, er normalt omfattet af arbejdsskadeloven, når de er udsendt via bureauet.

Det specielle for vikarer er spørgsmålet om, hvem der efter arbejdsskadeloven er den arbejdsgiver, der skal forsikre vikaren og anmelde en arbejdsskade.

Hvem er arbejdsgiver for en vikar efter arbejdsskadeloven?

Vikarer er normalt ansat og lønnet af et vikarbureau, men de udfører typisk deres arbejde for en helt anden arbejdsgiver.

Når vi i forhold til arbejdsskadeloven skal vurdere, hvem der er arbejdsgiveren, er det vigtigere, hvilken arbejdsgiver der har nytte af vikarens arbejde og instruerer vikaren (oftest brugervirksomheden), end hvilken arbejdsgiver der udbetaler vikarens løn (vikarbureauet).

For vikarer er hovedreglen derfor, at det er den virksomhed, som bestemmer, hvad vikaren laver på et givent tidspunkt, der har pligt til at forsikre vikaren og at anmelde eventuelle arbejdsskader.

Så længe en person arbejder som vikar hos en brugervirksomhed, er det denne virksomhed, der har pligt til at forsikre vikaren og pligt til at anmelde eventuelle arbejdsskader.

Sker uheldet omvendt, mens vikaren er i transport mellem to vikariater eller til møde hos vikarbureauet, så er det bureauet, der har pligt til at forsikre vikaren og pligt til at anmelde eventuelle arbejdsskader.

+45 5353 0052
kontakt@hemigroup.dk